Romvex - Calea ta spre comunicare

Grandstream HT-488

Grandstream Handytone HT488 este un adaptor VOIP de ultima generatie bazat pe standarde SIP. Acest dispozitiv are 2 intrări reţea RJ45 (LAN/WAN) având integrat şi un ruter cu funcţii NAT şi DHCP. Şi mai important, pe lângă aceste două porturi, adaptorul HT-488 mai are şi un port FXS la care poate fi conectat orice aparat telefonic/centrală telefonică dar şi un port la care poate fi conectată linia telefonică clasică (RDS/ROMTELECOM).

În secţiunea Adaptoare VOIP puteţi regăsi aplicaţiile care pot fi înlocuite de acest adaptor.

Utilizarea acestui adaptor are mai multe avantaje:

- eliminarea necesităţii utilizării unui calculator pentru efectuarea apelurilor VOIP

- reducerea semnificativă a traficului generat de convorbirea VOIP, precum şi îmbunătăţirea calităţii convorbirii

- utilizarea aceluiaşi telefon (cu fir sau fără fir) sau a unei centrale telefonice interne, atât pentru a efectua apeluri VOIP, IP sau prin reţeaua de telefonie clasică, ci şi pentru a recepţiona apeluri IP sau prin reţeaua de telefonie clasică.

Având o centrală telefonică (telefon) conectată la acest dispozitiv, se pot efectua următoarele tipuri de apeluri:

- apeluri VOIP (implicite): după ridicarea receptorului se formează pur şi simplu numărul de telefon care se doreşte a fi chemat, apelul respectiv fiind efectuat prin VOIP la tarifele afişate pe site-ul nostru. Adaptorul trebuie configurat cu un cont (username, parolă şi server SIP) încărcat în prealabil cu cel puţin 10 Euro.

- apeluri directe la IP: după ridicarea receptorului, se apasă butonul de pe adaptor după care se formează adresa IP publică ce se doreşte a fi apelată în cazul în care un dispozitiv compatibil are acea adresă sau adresa IP publică urmată de port, în cazul în care dispozitivul apelat se află după un ruter. Convorbirea astfel efectuată este gratis.

- apeluri prin linia telefonică clasică: după ridicarea receptorului, se apasă tasta # (sau orice altă combinaţie de taste setată în prealabil), se primeşte tonul liniei clasice, după care se formează numărul, apelul fiind astfel efectuat prin linia clasică de telefon, la tarifele furnizorului clasic de telefonie.

Având o centrală telefonică (telefon) conectată la acest dispozitiv, se pot recepţiona apelurile celor care sună la:

- numărul de telefon asociat liniei clasice de telefon.

- adresa de IP (portul) cu care este configurat dispozitivul

Adaptorul include şi o funcţie de rutare de la linia clasică spre VOIP. Să presupunem că aveţi dispozitivul configurat în Bucureşti, conectat la internet şi la linia clasică de telefonie, cu numărul 0211234567. Sunteţi în vacanţă la Braşov şi aveţi de dat un telefon de lungă durată în America. Sunaţi la numărul de telefon din Bucureşti (0211234567), după un număr predefinit de apeluri (la care nu s-a răspuns) adaptorul va răspunde şi vă va cere să introduceţi un cod după care vă va da ton de VOIP. Nu trebuie decât să introduceţi numărul din SUA pe care doriţi să-l apelaţi şi astfel efectuaţi o convorbire în străinătate la preţul unei convorbiri naţionale + preţul convorbirii VOIP.